dinsdag, februari 21, 2006

Centrum-De Witte toch naar rechtbank in zaak kantelpoortenbedrijf

Politiek.net - Centrum-De Witte toch naar rechtbank inzaak kantelpoortenbedrijf

Wat voor een ridicuul persbericht is dit nu weer?
Het bedrijf Ferryn heeft de wet op het racisme overtreden. Het kreeg bovendien acht maanden de kans om op een constructieve manier zijn beleid bij te stellen en mee stappen vooruit te zetten in het wegwerken van de bestaande discriminatie op de arbeidsmarkt. Elke bedrijfsleider met gezond verstand zou die kans met open armen moeten aannemen. Bovendien kreeg het bedrijf assistentie van Unizo, een belangenorganisatie die je moeilijk ervan kunt verdenken vrienden te zijn van het Centrum voor Gelijke Kansen.
Ferryn heeft kansen genoeg gehad. Wie niet wil luisteren moet op de blaren zitten. En als er nooit een voorbeeld wordt gesteld gebeurt er niets.
Wanneer zullen Van Hecke en co eens ophouden met het toepassen van onze wetgeving in twijfel te trekken? Alleen extreem rechtse organisaties uit de partijpolitieke sfeer zoals het Vlaams Blok (of Vlaams Belang, dat is hetzelfde) kunnen zich blijkbaar veroorloven om ongestraft de wetten van dit land met voeten te treden. Het VB verandert van naam en doet daarna gewoon verder met haar racistische haatzaaierij. Dat is pas onbegrijpelijk.

Geen opmerkingen: