maandag, februari 25, 2008

Don't hate, Educate!

Don't hate, Educate! En vervolgens, na een nogal lange maar mooi vormgegeven intro: "Welcome to ZeroNet, where we Un-learn stereotypes & Re-learn each other..."
Achter die veelbelovende slogan schuilt een mooie website die Islamitische en Westerse culturen dichter bij elkaar wil brengen door convergerende cultuuruitingen in de schijnwerpers te zetten. Zo kan je leren dat er vergelijkbare uitdrukkingen bestaan in vele talen. Er zijn ook gemeenschappelijke projecten rond culturele uitwisseling. De initiatiefnemers noemen het een "cross-cultureel project." Ze zochten ook naar iets dat je de grootste gift van de Islamitische cultuur aan de mensheid zou kunnen noemen, er ze kwamen uit op het cijfer 0 - of Zero in het Engels. Het belangrijkste cijfer in het numerische systeem, zonder hetwelke er geen sprake zou zijn van handel, technologie, krediet kaarten, auto's, vliegtuigen, video spelletjes enz.

Het lijkt allemaal wat soft maar het is een verdienstelijke poging om toenadering te zoeken zonder in het offensief te gaan en zonder 'harde' polariserende argumenten uit politiek en economie. En bovenal is het een verbluffend mooie website.

2 opmerkingen:

JDL Europe, Ariel M. Nahal zei

Maar jullie zijn toch een kluppie anti semitische racisten? Waarom dan ineens de kreet "Don't hate, educate"? Ik snap wel dat je een pro-islam site wilt promoten, daar gaat het me niet om, maar jullie zijn toch zelf de grootste haatstichters met die zielige weblogjes..?

jdlholland@jdl.org

Koen Stuyck zei

Een ander soort reactie valt nauwelijks te verwachten van een Geert Wildiers groepie. Ik dacht één tiende van een seconde te reageren maar dit soort extreme figuren zijn echt geen woorden waard.